Full fart mot de nya lydnadsmomenten. Timjan, fina du, du hade älskat det nya rundamomentet.

 

Det är bara att gratta oss alla som har kämpat för att få vara med och tycka till om lydnadens framtid, för vårt engagemang har gett resultat!!! Vi är så tacksamma för att över 2200 personer skrev på Namninsamlingen. Än är inte allt klart utan vi kan fortfarande fortsätta att försöka påverka för det finns en hel del som gärna får förbättras enligt mig i alla fall. Och jag ropar inte Hej förrän jag är över bäcken 😉 . Jag vet att det inte är klart med någonting ännu men….

SKK har tagit oss på allvar och nu ligger som många vet en remiss ute på klubbarna som både klubbar och enskilda medlemmar kan tycka till om. Det är inte så lång tid kvar så skynda er alla ni som inte skickat in något om vad ni tycker ännu. Senast den sista juli ska svaren vara inne.

Att få nationell bestämmanderätt över regelverket tycker jag själv är ett av dom viktigaste målen. Om vi också får bort gruppmomenten förutom i internationell klass 3 så tror jag att vi kommer få många, många fler tävlande i lydnaden. Det vore jättekul om lydnaden skulle börja växa igen istället för att minska som den gjort under lång tid. Och så underbart det vore om vi slapp oroa oss för hur väl andra personer har tränat sina hundar för att dom ska klara gruppmomenten.

Abby_down

Med lite justeringar så tycker jag annars att det kommer bli jättekul med nya moment och ser fram emot att dom införs.

SONY DSCMetallen försvinner i nya klass 3. Kanske inte blir så saknad 😉

 

Här är det förslag som några av oss medlemmar från  Mjölby brukshundklubb kommer skicka till SKK. Det är helt ok att kopiera om någon klubb eller enskild medlem tycker samma sak. Skicka till: remisslydnadsprovsregler@skk.se. Vi har inte hunnit få till något möte på klubben ännu så detta kommer skickas i våra namn och så hoppas vi få till ett möte medan det finns tid.

Vi har valt att med lite få omformuleringar använda Flens brukshundklubbs remissvar, som dom givit tillåtelse till och sen har vi lagt till lite fler ändringar som vi skulle vilja se i och med dom nya reglernas införande.

 

REMISSVAR OM LYDNADSREGLERNA.

Vi tycker att det nya förslaget i stora delar är bra, dock vill vi ta bort gruppmomenten helt från de nationella klasserna, startklass, klass 1, 2 och 3.

 

 1. Vi stödjer förslaget att behålla regelverket nationellt och de bedömningsanvisningar som innebär att vi inte skall införa linjär bedömning:

 

 1. Vi stödjer inte de delar av förslaget som innebär att vi behåller gruppmomenten i klass 1-3. Vi vill istället att gruppmomenten skall försvinna helt:
 1. Om beslutet blir att gruppmomenten ändå skall finnas kvar i klass 1-3 stödjer vi förslaget att de görs lättare än de är i de internationella reglerna, dvs förslaget till nationella regler så som det ser ut i remissen.

 

 

 1. Ang punkt 4 Utrustning sid 10: Konhöjd 40 cm
 1. Ang punkt 22, Generella anvisningar, sid 15:
 1. Ang punkt 45, sid 17, Inkallnings- och apporteringsmoment:
 1. Ang punkt 60, sid 18, Bedömning av momenten:
 1. Ang punkt 66, sid 18, Tjuvstarter:
 1. Ang klass 3, sid 42, Moment 3.6 Sändande med dirigering, platsläggande och inkallande:

Mvh från Ditte Andersson, Maria Eidenskog, Daniel Eidenskog, Marika Söreskog, Ida Ljunggren, Malin Glimsjö, Lene Ljunggren.

4 svar

  1. Vad roligt Madeleine. Vi har inte gjort färdigt helt ännu utan ska ha ett möte nästa vecka förhoppningsvis men kändes viktigt att få ut synpunkter fort för det är ju kort tid kvar och dessutom sommartider. Ni får gärna kopiera det ni vill. Mvh Ditte

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *