Timjan

Timjan en prickig border collie

Timjan fick somna in den 22 april 2014. Min fina, härliga pricknäsa. Du kommer alltid ha en stor plats i mitt hjärta. Timjan var en  bordercollie född 2001. Min älskade pricknäsa som gett mig så mycket glädje men också mängder med sorger och bekymmer. Hon hade i början ett antal olika rädslor, till exempel svårt för andra hundar. Hon gick lätt upp i stress. Timjan var en hund  som älskade att träna, det spelade inte så stor roll vad, men när jag introducerade agilityn i hennes liv så fick hon nog sin drömhobby! Tyvärr höll inte hennes kropp för träningen då hon skadade sig runt sexårsåldern.

Timjan tävlades i lydnad tre gånger, tre vinster, tre mycket fina rundor, uppflyttad till klass 3, men jag kom aldrig till rätta med hennes stress som uttrycktes i ljud. Drömmen om den fantastiska lydnadskarriären fick jag lägga åt sidan efter mycket om och men. Hon fick istället hänga med på allsköns jaktträning med min labrador och leta kantareller på sensommaren och hösten. Däremellan tränades hon på hobbynivå i lydnad, rallylydnad, freestyle och HTM.

Timjan lekte in i det sista. Hon sa aldrig nej till ett jobb eller en lek. Vad var ett godissök om man kunde få jobba med matte istället och förtjäna sina godisar på ett “hederligt” sätt? 🙂